Historie

Kvalitetssædekorn fra Nielsen & SmithA/S

Nielsen & Smith A/S  er kendt for kvalitetssædekorn ikke blot i Danmark, men i store dele af Europa.

Nielsen & Smith A/S blev etableret i 1928 af grosserer K. Juby Smith, og det har siden 1965 været ejet af K. Juby Smith´s legat. Selskabet har hovedsæde på Sydvestvej 28 i Glostrup beliggende på 16.000 m2 grund.

Gennem næsten 100 år har sædekorn været af afgørende betydning for Nielsen & Smith og det er ikke uden stolthed, at vi stadig repræsenter mange udenlandske forædlere i Danmark og har en stor eksport af sædekorn.

Mange kendte sorter med stor betydning for Dansk Landbrug er fundet, afprøvet og markedsført af Nielsen & Smith – altid til konkurrencedygtige priser i høj kvalitet.

Sædekorn har altid været af afgørende betydning for Nielsen & Smith og det er ikke uden stolthed, at vi stadig repræsenterer mange udenlandske forædlere i Danmark og har en stor eksport af sædekorn.

Mange kendte sorter med stor betydning for Dansk Landbrug er fundet, afprøvet og markedsført af Nielsen & Smith – f.eks. Mona- og Taarnbyg, Pastoral vinterbyg, Solid- og Tritexhvede, Scarlett- Global- og Auriga maltbyg, Topas- og Global vårraps, Loto- Baccara- Quartz raps og Javlo ærter for at nævne nogle.

Sædekornsproduktion og kvaliteten har altid haft en høj prioritet hos os. Vi lægger stor vægt på at kernerne er sorteret op til – en for året – høj TKV. Store ensartede kerner giver en hurtig og ensartet fremspiring, dette sikrer, at planterne har samme udvikling, det bedste grundlag for en stor avl.
Ud over at levere store ensartede kerner, har vi investeret i den nyeste og mest moderne bejdseteknik, dette sikrer udsæden mod alle frøbårne sygdomme.

Pr. 1 august 2014 har en ny ejerkreds af erfarne branchepersoner erhvervet såsæd- og kornvirksomheden Nielsen & Smith A/S i Glostrup, som igennem mange år har været kendt i den danske kornbranche som en kvalitetsleverandør af såsæd, kornprodukter og økologiske produkter. Den nye ejerkreds består af Peter F. Rasmussen og R2 Agro A/S i Hedensted.

2 februar 2017 indgik Hornsyld Købmandsgård A/S, der har hovedkvarter syd for Horsens, med ambitioner om, at blive landsdækkende majoritets ejerskabet af Nielsen & Smith Aktieselskab.

Peter F. Rasmussen fra Nielsen & Smith A/S er stadigvæk administerende direktør for selskabet.

Læs artiklen fra landbrugsavisen her

Vælg sædekorn fra Nielsen & Smith A/S  – den bedste kvalitet altid til konkurrencedygtig pris.

KONTAKT OS FOR MERE INFORMATION

Telf.: +45 4329 8888

mail: nskorn@nskorn.dk