Hornsyld Købmandsgaard, der er indehaver af majoritetsejerskabet af Nielsen & Smith Aktieselskab, har pr. 1. december 2018 ansat Lars Rytter som ny råvarehandler.

“Som råvarehandler har du hele verden som handelsplads, og det gælder om at have fingeren på pulsen i forhold til, hvad der sker regionalt, nationalt og internationalt. Markederne hænger sammen og påvirkes af internationale begivenheder.”

Det siger Cand. Merc. Lars Rytter, Rødovre, der pr. 1. december 2018 er ansat som råvarehandler i Hornsyld Købmandsgaard. Købmandsgaarden er en veletableret dansk agro- og energiforretning, som også har flere trælaster, udfører skadedyrsservice samt projektering og opførelse af forskellige erhvervsbyggerier i hele Danmark, såsom virksomhedsdomiciler, lager- og industrihaller samt rækkehuse. Hovedsædet er i Hornsyld, og der er godt 160 dygtige og engagerede medarbejdere i Købmandsgaarden, som bidrager til en samlet omsætning på over 1,7 mia. kr.

“Mit arbejde er meget specialiseret. Jeg skal følge med i markederne og de forskellige børser. Jeg skal vide, hvad der sker i Kina, USA – ja, hele verden, og samtidig følge udviklingen i det danske landbrug. Råvarehandel er et utroligt spændende felt at agere i.”

Lars Rytter - råvarehandler

Lars Rytter – Råvarehandler, Hornsyld

Lars Rytters kontor ligger i Glostrup, men han skal virke for virksomheden i hele landet. Han kommer også til at arbejde tæt sammen med kolleger i salgsorganisationen samt foderproduktionen, og ser frem til en tæt dialog med leverandører, producenter, mæglere og handlere inden for branchen.

Lars Rytter, 37 år, er uddannet økonom fra CBS i 2009 med speciale i finansiering og regnskab. Sideløbende med at han læste, var han ansat i investeringsforeningen Alfred Berg Invest i København. I 2009 blev han ansat i DLG i olieforretningen, og han kom her til at stå for risikopolitikken på energiområdet. Efter fem år kom han over i DLG’s supply-organisation, hvor han styrede driften.

I 2015 blev han ansat i DONG’s Risk Management-afdeling, og året efter vendte han tilbage til DLG, hvor han fik stillingen som råvarehandler med ansvar for bl.a. økologi. Et meget specialiseret job, som han nu viderefører hos Købmandsgaarden.

“Jeg vil gerne have et ansvar og gøre en forskel, det er der mulighed for i landbrugsbranchen. Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe et endnu bedre fundament for råvarehandel i Købmandsgaarden,” siger han.

Selv om Lars Rytter får sit udgangspunkt fra Glostrup, kommer han til at arbejde tæt sammen med en række medarbejdere på hovedkontoret i Hornsyld. Her vil han være flere dage om måneden og på den måde have en tæt kontakt med kollegerne.

Lars Rytter er gift med Tine, og parret har to børn og bor i Rødovre.