Er du klar til at bestille årets forbrug af vinterbyg? Hos Nielsen & Smith kan du bestille dit forbrug af fire af markedets stærkeste vinterbygsorter.

Valerie 2-radet

Den stærke og kortstråede Valerie har manifesteret sig som den højestydende 2-radede vinterbygsort over flere år. På den lidt lettere jord foretrækkes de 2-radede sorter, og her er Valerie et ideelt valg.

Valerie er, som nævnt, en utroligt højtydende to-radet foder- og vinterbygsort, der bl.a. i 2018 fik de varmeste anbefalinger med på vejen af AHDB (Agriculture and Horticulture Development Board). Valerie overgår de fleste af de førende 2-radssorter, både behandlede og ubehandlede. Sorten er meget sund, da den modner tidligt og er derfor ikke eksponeret overfor ramularia.

Valerie tilbydes også til økologisk dyrkning.

KWS Higgins 6-radet

KWS Higgins er et kompetent og sikkert valg indenfor de 6-radede vinterbygsorter. KWS Higgins yder et særdeles højt og stabilt udbyttepotentiale, og et forholdstal for kerneudbyttet på 104,25 som gennemsnit for de seneste fire års landsforsøg.

KWS Higgins udviser stor robusthed, og er også afprøvet i Baltikum, hvor den kendetegnes ved en særdeles god vinterfasthed.

Agronomien i sorten er god, med lav tendens til lejesæd og nedknækning samt en god allround resistens overfor bladsygdomme, herunder især meldug.

KWS Higgins er desuden kendetegnet ved en super god kernekvalitet med høj hektolitervægt og en foderværdi, der matcher markedets 2-radede sorter.

Toreroo hybrid

Toreroo er den ubestridte topscorer blandt hybridsorterne igennem de seneste fem år. Toreroo er en 6-radet hybridsort indenfor vinterbyg. Sorten er et godt valg på mellemjorde, hvor robustheden er vigtig.

Toreroo er en særdeles sund og robust sort med et højt proteinindhold, der har præsteret topudbytte i en årrække.

KWS Faro 6-radet

KWS Faro er den nye, sunde 6-radede vinterbygsort med god bygrustresistens, og profileret ved at være universelt anerkendt til malt i Europa. Sorten besidder ekstremt store kerner for en 6-radet vinterbygsort. KWS Faro er et ubetinget godt valg til foder på grund af de store kerner.

KWS Faro modner tidligt og er samtidig en meget vinterfast sort.

Læs mere om de forskellige vinterbygsorter i vores nye folder for vintersæd 2020.

Bestil dit forbrug af vinterbyg allerede i dag hos Nielsen & Smith. Vi udbyder kun de bedste sorter for at sikre dig den bedst mulige høst.
Ring og hør nærmere på tlf. 43 29 88 88.