Igen i år er Nielsen & Smith stolte over at kunne præsentere BUTTERFLY vinterraps i vores sortiment.

Sorten positionerede sig som den højestydende af alle vinterrapssorter i danske forsøg i 2015, 2016 og 2017. I 2018 var sorten igen med helt i top i landsforsøgene. Dette indikerer altså at der er er tale om særdeles udbyttestabil vinterrapssort.

BUTTERFLY besidder en kompakt vækst og en lav biomasse. Det betyder høj høstkapacitet og minimalt spild. Den holder sig ved jorden både i efteråret samt tidlige forår og har derfor rigtig god vinterfasthed.

Resistensen mod rodhalsråd (phoma) er særdeles god og også resistensen overfor lys bladplet er god. Sammen med den kompakte vækst betyder det, at svampebekæmpelse i efteråret kan undlades i de fleste tilfælde.

Klik her og læs mere om vores vinterrapssorter i vores nye folder

BUTTERFLY leverer store fyldige frø med meget højt olie indhold. Sorten modner ensartet og forholdsvis tidligt, og sammen med den lave biomasse giver det en nem og hurtig høst.

Udbyttet i liniesorten BUTTERFLY er helt i top, set over de seneste 3 års landsforsøg – også målt i forhold til de bedste hybrider. Med et FHT for standardudbytte på 109 som gennemsnit af 2016, 2017 og 2018, samt en placering som nr. 11. blandt 81 afprøvede sorter i landsforsøgene 2018 samt en klar nr. 1 de to foregående år, er både stabilitet og udbyttepotentiale bevist og dokumenteret.

I den forbindelse er det vigtigt at huske på, at landsforsøgene med vinterrapssorter som regel er sået sidst i august, og altså relativt sent. Selv under disse forhold er BUTTERFLY således højest ydende.

Nielsen & Smith tilbyder også BUTTERFLY økologisk.

Læs mere om vores vinterrapssorter i vores nye folder for sæsonen 2019.

Vinterraps 2019

Bestil dit forbrug af BUTTERFLY vinterraps allerede i dag hos Nielsen & Smith. Vi udbyder kun de bedste sorter for at sikre dig den bedst mulige høst.
Ring og hør nærmere på tlf. 43 29 88 88.