Hos Nielsen & Smith glæder vi os over det stærke sortiment og udbud af vinterrugsorter i 2020, hvor vi har tre topsorter på programmet.

Med den forbedrede pollenproduktion i form af KWS “PollenPlus”-systemet, er kvaliteten for den nye generation af hybride rugsorter helt i top. Dette er med til at reducere risikoen for meldrøjer til et absolut minimum. De tre hybridsorter i årets sortiment er alle meget højtydende og tilhører nyeste generation på markedet. Alle sorterne er meget velegnede til både brød- og foderproduktion.

KWS Jethro

KWS Jethro tilhører den nyeste generation af hybridrug fra KWS. Sorten placerede sig helt i top i Landsforsøgene med forholdstal på 105 i introduktionsåret 2019.

KWS Jethro er kendetegnet ved en særdeles god resistens mod de mest udbredte bladsygdomme, herunder brunrust og skoldplet, og har med sit korte strå, udvist en meget god stråstyrke. Dermed er sorten velegnet til tidlig såning og til dyrkning med lidt højere N-input.

Sorten indeholder PollenPlus®-systemet, der er markedets bedste middel mod angreb af meldrøjer.

SU Pluralis

SU Pluralis tilhører den nyeste generation af vinterrug, og er en virkelig sund og højtydende sort med stærk sygdomsresistens. Sorten besidder en middellang og god stråstyrke og er velegnet til såning på mellem- og sandede jorde.

Velegnet til brød- og foderproduktion.

KWS Livado

Hybridrugsorten KWS Livado har ligget med et stabilt højt udbytte svarende til forholdstal 102, som gennemsnit af de seneste 5 års landsforsøg.

Ved at vælge KWS Livado får du en særdeles stærk resistenspakke, herunder en forbedret resistens mod både meldug og brunrust.

Sorten indeholder naturligvis også PollenPlus®-systemet, der er markedets bedste middel mod angreb af meldrøjer.

KWS Livado er en resistent og relativt buskningsstærk type med gode kompensationsevner. Sorten er derfor også anbefalet til økologi.

Læs mere om de forskellige vinterrugsorter i vores nye folder for vintersæd 2020.

Bestil dit forbrug af vinterrug allerede i dag hos Nielsen & Smith. Vi udbyder kun de bedste sorter for at sikre dig den bedst mulige høst.
Ring og hør nærmere på tlf. 43 29 88 88.